top of page

Om oss

Bjornfjell kennel holder til i Drammen og drives av

Julia og Hans-Christian Torgersen siden 2019.

Navnet Bjornfjell betyr fjell der bjørnene bor. Brune labradorer, som våre første to labrador er, er i rett vinkel veldig like bjørner utseendemessig, samt vi bor nesten på toppen av et fjell. Men siden FCI kun tillter engelske bokstaver i kennelnavn, så er Ø blitt til O i Bjørnfjell.

Da vi selv fikk et ønske om å få hund, skjønte vi raskt hvor vanskelig det var å få tak i en renraset labrador retriever av utstillingsype. Drømmen vår var å ønske et firbeint familiemedlem velkommen når det passet vår familiesituasjon og når det var minst mulig i kollisjon med jobbene våre. Som mange hundekjøpere har det.

Vi opplevde nesten konstant mangel på tilbud for verdens mest populære hunderase - labrador retriever. Da fikk vi et sterkt ønske om å bidra til at det blir flere renrasede labradorer med godt gemytt og helse, siden labradorer som kjent - er fantastiske familie og brukshunder.

Vi er selvfølgelig veldig opptatt av at hundene våre har det best mulig. At familier og enkeltpersoner som tar de imot har nok tid og god nok plass til søte labradorvalper som blir fort store og sterke hunder, som krever en del trening og mestring. Våre labradorer er av utstillingstype og kan fort bli 30-45 kg.

20190216_104251_002_edited.jpg

Kompetansen

Vi har bygget opp vår kompetanse ved, blant annet, å delta på kursene Norsk Kennel Klub anbefaler nye oppdrettere å ta:
Norsk Kennel Klubs Oppdretterskole
Kurs 1: Gentikk og avl
Kurs 2: Oppdrett
Har også deltatt på mange kompetanseutviklingswebinarer Breeders Insigt arrangert i samarbeid mellom NKK og Essensial Foods.
Faglitteratur og egen erfaring har også spilt en rolle i kompetansebyggingen.

FCI.png

FCI kennel registering

Bjornfjell kennel er også godkjent av The Fédération Cynologique Internationale  -  World Canine Organisation. Å være en del av FCI betyr at kennelen drives i henhold til internasjonelle rasestandarder og støtter etiske retningslinjer for ansvarsful avl, Norsk Kennel Klub representerer FCI i Norge.

Bjornfjell kennel registrering.png
bottom of page